SAF-T-løsningen gjorde det nemt for Memira at indberette skat

Memira

Memira har Nordens førende kæde inden for synskirurgi.

Med speciale inde for synskorrigerende metoder, øjelaser og linseudskiftning samt undersøgelse, diagnosticering og behandling af øjensygdomme kan Memira betragtes som en komplet syns- og øjensundhedskæde.

Du kan finde dem mere end 60 steder i Danmark, Sverige, Norge og Holland.

eKontorets SAF-T-løsning har sparet Memira for 100.000 kroner om året

D. 1. januar 2020 trådte en ny norsk lov i kraft, som gør SAF-T-rapportering til skat obligatorisk. For de norske virksomheder betyder det, at de kan rapportere direkte fra deres økonomisystem, hvis systemet understøtter dette. Alternativt, skal de finde en leverandør, som kan formatere deres data til SAF-T-filformatet.

Memira var en af de norske virksomheder, som blev udfordret af, at deres e-conomic ikke kunne understøtte de nye skatteregler. Derfor søgte de hjælp ved eKontoret.

“Vi har samarbejdet med eKontoret før med stor tilfredshed. Så i forbindelse med en ny konvertering håbede vi, at de ligeledes kunne løse denne opgave.” fortæller Mikael Lind, Memira

Mikael fra Memira kunne hurtig regne ud, at det ville være en stor omkostning for virksomheden, hvis e-conomic ikke understøttede de nye skatteregler i Norge. Der ville både være en stor mængde manuelt arbejde og en omkostning ved at skulle anvende en ekstern leverandør til at formatere dataene til SAF-T-koder.

“Vi vidste, at SAF-T-indberetning nu var et lovkrav, og vi vidste også, at e-conomic ikke alene understøttede dette. Så vi var klar over, at det ville blive en stor omkostning for os, hvis ikke eKontoret løse det.” siger Mikael Lind, Memira

eKontoret så en stor fordel i at lave en løsning, som kunne understøtte de nye norske skatteregler og dermed give norske virksomheder med e-conomic mulighed for at indberette til skat direkte fra deres økonomisystem. Det ville gavne flere virksomheder – både de, der allerede har e-conomic, og de, der ønsker at skifte til det.

’’Vores SAF-T-løsning er en vigtig komponent for norske virksomheder med e-conomic. Den nye lovgivning stiller krav til det økonomisystem, der benyttes, og der løfter vi e-conomic med vores løsning.’’ fortæller Daniel Reimers, eKontoret.

Fordele

  • Eliminering af manuelle opgaver
  • Mindskede omkostninger ved indberetning af skat
  •  Tidsbesparelse

Kontakt os

Har du brug for hjælp eller har du spørgsmål?